Vojens Håndboldforening

Håndboldens hverdagshelt 2020

Nikolaj Nørup (til højre), overrækker gavekortet fra "Håndboldens hverdagshelt" 2.-5. plads til Teis Melcher, til Vojens Håndboldforenings generalforsamling 2021.

Vores tidligere formand, fra 2003-2021, Teis Melcher, var finalist i DHF og Autopartners pris “Håndboldens hverdagshelt”. 2.-5. pladsen ved “Håndboldens Hverdagshelt” modtog et gavekort fra Autopartner, dette fik Teis overrakt ved vores årlige generalforsamling.

Indstillingen af Teis:

Teis Melcher er 64 år og har været aktiv i Vojens Håndboldforening i over 20 år. Først som træner, senere som bestyrelsesmedlem og fra 2003 som formand.

Han har altid været meget aktiv i foreningsarbejdet og konstant arbejdet på at udvikle foreningen, så den både sportsligt og økonomisk er en velfungerende forening. Selv i svære tider med medlemsnedgang i nogle årgange, blev der fundet på nye tiltag for at vende skuden. De seneste år har foreningen fået seniorafdelingen tilbage på sporet igen. I 2019 kunne vi se resultatet af en ihærdig indsats for at få engageret børnene i alderen fra 3 til 9 år. Der er nu over 70 aktive børn i den aldersgruppe.

Foreningen har også fået engageret tidligere håndboldspillere og forældre, som ellers ikke spiller håndbold, i den nye trend Håndboldfitness. Og så er han selv aktiv ”håndboldfitnisse”

Foreningen blev af Dansk Håndboldforbund i 2005 kåret til årets breddeklub. Samme år spillede foreningens Jyllandsserie hold ottendedelsfinale i landspokalturneringen mod ligaholdet Fredericia HK.

Foreningen er altid gået forrest, når der skulle samarbejdes med andre foreninger og omkring talentudvikling for at holde på de unge spillere. Teis har været drivkraften i samarbejdet og holdfællesskabet Team Haderslev-Vojens, hvor konceptet i samarbejde med Talentcenter Haderslev har gjort sig bemærket på Håndboldlandkortet.

Han står ved grillen til strandhåndboldstævner på Vojens Strand. Han speaker i hallen, når vi har håndboldbrag. Han søger fonde og her og der om penge til vores aktiviteter og lykkes i stor stil. Når ting er for dyre, f.eks. flytbart bagnet i forbindelse med at lave kortbaner i hallen, så opfinder han et nyt system og får det gennemført til en billigere pris. Han repræsenterer foreningen i diverse samarbejdsfora, kredsgeneralforsamlinger og hvad der nu byder sig ind. Tager over, når andre frivillige med faste opgaver bliver ukampdygtige i en periode. Han er i det hele taget her og der og alle vegne.

Han har også sammen med sin hustru Grete gennem de sidste 15 år stået i spidsen for Vojens’ sportslige flagskib gennem 50 år – Vojens PåskeCup. Danmarks ældste håndboldstævne og efter sigende Danmarks bedste håndboldstævne.

Her i coronatiden sørger han for, at foreningen kommer godt igennem krisen. Det har både været i forhold til de sportslige konsekvenser og ikke mindst de økonomiske konsekvenser. Han har simpelthen med rettidig omhu sørget for, at foreningen kan klare sig uden vores PåskeCup, som vi har måtte aflyse på grund af coronakrisen. Foreningen var i begyndelsen af 80-erne tæt på at måtte aflyse på grund af mund- og klovsyge. Med det i baghovedet insisterede han på, at der skulle spares op, så vi kunne klare os et par år uden indtægten fra PåskeCup og uden at sætte kontingenterne op. Det var godt set.

Alt dette kan i høj grad tilskrives Teis Melcher’ engagement og arbejde. Når man som bestyrelsesmedlem ser det, ser det ud som om, han bruger 1000 timer om året på håndbolden. Det skal han have 1000 tak for.

Oprindeligt ville han være trådt tilbage i år (2020, red.), men på grund af coronakrisen, fortsætter han lidt endnu.

Han er Vojens Håndboldforenings Hverdagshelt.